Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021

Διαμαρτυρία έξω από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για τον π Αντώνιο Στυλιανάκη

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.

Ετσι, χτες Πέμπτη  πιστοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αρνητή ιερέα που “απομακρύνθηκε” από την Εκκλησία, έξω από τη Μητρόπολη στη Θεσσαλονίκη.

Για τον εν λόγω ιερέα έχει σχηματιστεί και δικογραφία διότι τέλεσε της λειτουργία της Ανάστασης μετά τις 9 το βράδυ παραβιάζοντας τα μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης ο ιερέας δεν ανήκει σε ενορία, με την Μητρόπολη να καθορίζει από εβδομάδα σε εβδομάδα αν και που θα λειτουργήσει.

,

Σε ανακοίνωσή του το «Δίκτυο Ελληνισμού», που αντιδρά στην απόφαση της Μητρόπολης, τονίζει πως «ο π. Αντώνιος, καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων covid, δεν συνηγόρησε στην εφαρμογή αντικανονικών μέτρων εντός των Ιερών Ναών, δηλαδή μέτρων που αντιτίθενται στους Ιερούς Κανόνες, στο Νόμο και στο Σύνταγμα της Ελλάδας. Αντίθετα, εφάρμοσε τα προβλεπόμενα στους Ιερούς Κανόνες τα οποία κατοχυρώνονται εκ του Συντάγματος και εκ του Νόμου (βλ. χαρακτηριστικά άρθρο 1 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος). Ο π. Αντώνιος  καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων covid στήριξε την Πίστη των Χριστιανών στην παντοδυναμία του Υιού του Θεού και όχι στη φοβία του κορονοϊού».

.

«Απαιτούμε, ως Σώμα της Εκκλησίας του Χριστού, την παραμονή του π. Αντωνίου Στυλιανάκη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου», σημειώνει.

Τέλος, οι διαμαρτυρόμενοι μπήκαν μέσα και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την δίωξη του ιερέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μητροπολίτης Πατρών : Για τις πυρκαγιές στην Αχαΐα ~Λύπη και αποτροπιασμός

Η ανακοίνωση: Ἐκφράζομε τήν βαθυτάτη λύπη μας καί τόν ἀποτροπιασμό μας γιά τίς καταστροφές ἀπό τίς πυρκαγιές πού χέρια ἀσυνείδητ...