Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

Ένας μοναχός στην άκρη του γκρεμού ακίνητος για την σωτηρία του κόσμου ~Αγαπώ τον Χριστό~


Βρεθήκαμε στο Άγιον Όρος για προσκύνημα ξημέρωνε το Γενέθλιον του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και η Θεία λειτουργία σε λίγα λεπτά θα ξεκινούσε, Πήραμε το μονοπάτι που οδηγεί στο κελί του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού στην έρημο του Αγίου Όρους, την Θεία Λειτουργία θα την επιτελούσε ο Παπά Εφραίμ ο Κατουνακιώτης μαζί με άλλους δύο μοναχούς. Η Θ. Λειτουργία κράτησε γύρω στις 3η ώρες κατά την διάρκεια των ωρών αυτών μας έκανε εντύπωση ένας από τους δύο μοναχούς που ήταν μαζί μας.

Δεν μπήκε μέσα στο κελάκι του Αγίου Ιωσήφ αλλά στάθηκε στην άκρη του γκρεμού απ' έξω , δεν κουνήθηκε καθόλου, με τα μάτια κλειστά, τα χέρια στο στήθος άκουγε τις ψαλμωδίες και προσευχόταν στον Κύριο, μόνο για να μεταλάβει σώμα και αίμα Χριστού μετακινήθηκε από την θέση του, όλην την ώρα εκεί!! Παρακαλούσε τον Χριστό για την σωτηρία του κόσμου και την δική του στην άκρη του γκρεμού ... Υπάρχει ελπίδα ακόμη όσο υπάρχει τέτοια πίστις.

Ο μοναχός είναι αυτός στην φωτογραφία στην κορυφή

Δείτε το βίντεο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μητροπολίτης Πατρών : Για τις πυρκαγιές στην Αχαΐα ~Λύπη και αποτροπιασμός

Η ανακοίνωση: Ἐκφράζομε τήν βαθυτάτη λύπη μας καί τόν ἀποτροπιασμό μας γιά τίς καταστροφές ἀπό τίς πυρκαγιές πού χέρια ἀσυνείδητ...