Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021

«Να ξέρεις, ότι δεν σώζονται όσοι αυτοκτονούν» Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης

Κάποτε ένα νέο παιδί, πήγε γιά εξομολόγηση, ήταν απελπισμένο από μία επαναλαμβανόμενη αμαρτία του και ο πειρασμός τον έφτασε στο σημείο να βρει ένα όπλο και να σκέπτεται να αυτοκτονήσει…

Ο πνευματικός του, προσπαθούσε πολύ καιρό να τον πείσει με αγάπη και υπομονή να βγάλει τον πειρασμό της απελπισίας από μέσα του, μάταια όμως... Τελικά του πρότεινε, να πάει στο Μοναστήρι του γέροντα Ιακώβου του Τσαλίκη στην Εύβοια, γιά να πάρει την ευχή του Γέροντα και να βοηθηθή στο πρόβλημά του.

Πράγματι ο νέος πήγε στο Μοναστήρι, έμεινε αρκετές μέρες. Εκεί, όμως, δεν μίλησε  σε  κανέναν  γιά  το  πρόβλημά  του  και  έφτασε  η  μέρα  της αναχώρησής του. Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης τον συνόδευσε στην πόρτα, δίνοντάς του τσάντες γεμάτες δώρα και αφού του έδωσε ευχές του είπε:

«Να ξέρεις, ότι δεν σώζονται όσοι αυτοκτονούν»!

Ο νέος τα έχασε...

Πραγματικά ο πειρασμός τον είχε κάνει να πιστέψει, ότι εάν αυτοκτονούσε, θα σωζόταν, γιατί θα σταματούσε την αμαρτία. Γύρισε έτσι αναπαυμένος και αλλοιωμένος από το Μοναστήρι, χωρίς να σκέπτεται πλέον την αυτοκτονία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μητροπολίτης Πατρών : Για τις πυρκαγιές στην Αχαΐα ~Λύπη και αποτροπιασμός

Η ανακοίνωση: Ἐκφράζομε τήν βαθυτάτη λύπη μας καί τόν ἀποτροπιασμό μας γιά τίς καταστροφές ἀπό τίς πυρκαγιές πού χέρια ἀσυνείδητ...