Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021

Κικίλιας: Ολη η ιεραρχία να παροτρύνει για εμβολιασμούς – Ιερώνυμος: Θα βοηθήσουμε


Κικίλιας: Ζητήσαμε όλη η ιεραρχία να παροτρύνει για εμβολιασμούς – Ιερώνυμος: Θα βοηθήσουμε

Αίτημα για την ενίσχυση της επιχείρησης των εμβολιασμών από όλη την ιεραρχία υπέβαλε ο Βασίλης Κικίλιας - «Θα κάνουμε την προσπάθειά μας με τρόπο πατερικό» απάντησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση έκανε λόγο για «μεγάλη διασπορά» του κορονοϊού αυτή την περίοδο τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρξει στήριξη της εκκλησίας στην προσπάθεια εμβολιασμού όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών.

Αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ο υπουργός Υγείας στη δήλωσή του σημείωσε ότι «ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι Άγιοι Πατέρες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε σε όλη την ιεραρχία να μπορέσουμε τοπικά και στις ενορίες μας να ενημερώσουμε και να παροτρύνουμε το ποίμνιό σας αυτούς που είχαν αμφιβολίες ή ήθελαν παρότρυνση να δεχθούν τον εμβολιασμό τους».

Απαντώντας ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για μια «κρίσιμη και χρήσιμη» συνάντηση στην οποία υπήρξε «ενημέρωση και εμβάθυνση ώστε να παλέψουμε και να αγωνιστούμε και να βοηθήσουμε για το καλό του λαού μας»

«Συμπέρασμα είναι ότι όλοι μας τόσο τα μέλη της ΔΙΣ όσο και οι επισκέπτες θα θέλαμε να πούμε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και η Εκκλησία θα κάνει την προσπάθειά της με τρόπο πατερικό με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πανδημίας» κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.


Τελευταίος μίλησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος αρχικά σημείωσε ότι «είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αληθείας με την Εκκλησία» τονίζοντας ότι «ελπίζουμε ότι με τον εμβολιασμό σιγά σιγά να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα».


«Θεωρώ ότι ήταν πολύ κρίσιμο αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία να συζητηθεί ο υποστηρκτικός ρόλος από την ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας και φυσικά παραμένουμε στην αναζήτηση της αληθειας συνοδοιπόροι» κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μητροπολίτης Πατρών : Για τις πυρκαγιές στην Αχαΐα ~Λύπη και αποτροπιασμός

Η ανακοίνωση: Ἐκφράζομε τήν βαθυτάτη λύπη μας καί τόν ἀποτροπιασμό μας γιά τίς καταστροφές ἀπό τίς πυρκαγιές πού χέρια ἀσυνείδητ...