Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Μητροπολίτης Αθηναγόρας : Σύντομα να τελειώνουν οι Ακολουθίες την Μεγάλη Εβδομάδα


Οι ακολουθίες θα γίνουν κανονικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως, οι πιστοί θα είναι έως 100 άτομα εντός των ναών ανάλογα με τ.μ..

Τον τρόπο λειτουργίας της Εκκλησίας τη Μεγάλη Εβδομάδα εξήγησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είπε ότι οι ακολουθίες θα γίνουν κανονικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως, οι πιστοί θα είναι έως 100 άτομα εντός των ναών ανάλογα με τ.μ. Σημείωσε, πως πρόθεση της Εκκλησίας ήταν να επιτρέπεται ένας πιστός σε κάθε 15 τ.μ, όμως δεν έγινε δεκτό και έτσι επιτρέπεται 1 πιστός σε κάθε 25 τ.μ. Τα υπόλοιπα αιτήματα, όπως είπε, έγιναν δεκτά από την επιτροπή των ειδικών.


Οι λειτουργίες θα ξεκινούν από την Κυριακή των Βαΐων και μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη στις 18:30, ώστε να προλαβαίνουν οι πιστοί την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00. Τη Μ. Πέμπτη, επειδή είναι μεγαλύτερη η λειτουργία θα ξεκινήσει στις 17:30.


Τη Μ. Παρασκευή, θα ξεκινήσει στις 18:00, δεν θα γίνει λιτανεία στους δρόμους, μόνο γύρω από την Εκκλησία, όπως υπογράμμισε. Και αυτό, στον προαύλιο χώρο και στην πομπή θα είναι μόνο οι ιερείς και οι ψάλτες.


Το Μ. Σάββατο, η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 ενώ έως τις 22:30 θα έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία και θα έχουν κοινωνήσει όσοι πιστοί θέλουν. «Έχουμε εντολή να γίνουν όλα σύντομα», τόνισε ο κ. Αθηναγόρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια

ΒΟΜΒΑ” ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ Last updated  Ιούλ 28, 2021 Ο καθηγητής τ...