Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021

Μητρ. Αθηναγόρας : Θα Αγιάσει τα ύδατα ο Αρχιεπίσκοπος συμβολικά μόνος του


Ιλίου: “Κανείς λοιμωξιολόγος δεν έδωσε εντολή να κλείσουν εντελώς οι Ναοί”

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας , δήλωσε ότι η Εκκλησιά είναι αποφασισμένη να ανοίξουν οι ναοί τα Θεοφάνεια για τους πιστούς λέγοντας ότι αυτή που υπαναχώρησε από τη συμφωνία είναι η κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι δε θα γίνει αγιασμός σε εξωτερικό χώρο, πάρα μόνο συμβολικά από τον Αρχιεπίσκοπο.

 Επανέλαβε ότι η Εκκλησιά θα επιμείνει στην απόφασή της, εκτός αν υπάρξει εξέλιξη μέσα στην ημέρα. Θα είναι χαρά όλων μας να βρεθεί λύση, τόνισε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Ιλίου, κανείς λοιμωξιολόγος δεν έδωσε εντολή να κλείσουν εντελώς οι ναοί.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ ότι υπήρξε ενημέρωση της Ιεραρχίας για την απόφαση να παραμείνουν κλειστοί οι ναοί τα Θεοφανεία, πριν την ανακοίνωση της απόφασης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου δήλωσε πως δε θεωρείται ενημέρωση το δεκάλεπτο τηλεφώνημα πριν την ανακοίνωση.


Επίσης δήλωσε «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνουν συμπλοκές έξω από τους ναούς. Ανοίγουμε τους ναούς, οι πιστοί που θέλουν να μπουν στο ναό, να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο, άρα κάτι θα θυσιάσουν. Εδώ και καιρό δεχόμαστε μια επίθεση και μέσα από την εκκλησία ότι τα έχουμε κάνει πλακάκια με τους εκάστοτε κυβερνώντες (…) Ο νόμος δίνει το δυνατότητα στους πιστούς μετά τη λειτουργία να πάνε στους ναούς, να ανάψουν κερί, να πάρουν αγιασμό. Άρα είναι στα χέρια του ή να μπουν και να έχουν ένα πρόστιμο ή να έρθουν μετά στην εκκλησία» είπε ο Μητροπολίτης.

Σημείωσε ότι ο ίδιος, που θα είναι υπεύθυνος γιατί θα ανοίξει η Μητρόπολή του, είναι έτοιμος να πληρώσει. «Αυτό που θα πάθω, δεν θα είναι σύλληψη υποθέτω, αλλά εγώ θα είμαι υπεύθυνος που θα είναι ανοιχτός ο ναός. Είμαι έτοιμος να πληρώσω τα 1.500 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια

ΒΟΜΒΑ” ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ Last updated  Ιούλ 28, 2021 Ο καθηγητής τ...