Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Βίντεο από τον βανδαλισμό του Ι. Ν. Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης από Αναρχικούς


Στον αναρχικό site Indymendia ανέβηκε το βίντεο από τον Βανδαλισμό του Ιερού ναού του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο 

Είχαν βάψει με μπογιές το εξωτερικό μέρος του ναού, γράφοντας και συνθήματα στους τοίχους της μπροστινής πλευράς του ιστορικού ναού.


Η Ανακοίνωση τους όπως δημοσιεύτηκε:

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε ή αλλιώς, Κράτος εν κράτει

Τον τελευταίο καιρό γίναμε όλοι μάρτυρες για ακόμη μια φορά της ισχύoς που έχει η Ορθόδοξη εκκλησία σε ένα Θεοκρατικό καθεστώς όπως αυτό της Ελλάδας. Με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων η Ιερά σύνοδος αποφάσισε και πάλι ότι η συγκεκριμένη κάστα είναι υπεράνω νόμων και διατάξεων ακόμα και όταν αυτές τηρούνται από το σύνολο της κοινωνίας με βαριές επιπτώσεις τόσο σε οικονομικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ την αρχή: η παντελώς ανίκανη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική κατάσταση και κυρίως τις πιέσεις των ελάχιστων σοβαρών επιστημόνων που συμβουλεύεται, αποφάσισε να εφαρμόσει μια πολιτική περιορισμού για τις συναθροίσεις των εορτών προκειμένου να μην ξαναγυρίσουμε στο τραγικό Νοέμβριο των εκατοντάδων νεκρών καθημερινά. Ενώ η χώρα βιώνει ξανά ένα από τα σκληρότερα lock down παγκοσμίως απ τις αρχές Νοέμβρη, η Εκκλησία Α.Ε συνεχίζει ακάθεκτη να αγνοεί τις συστάσεις ειδικών και να πράττει όπως θα έκανε η κάθε Ανώνυμη εταιρεία που βάζει το οικονομικό της συμφέρον πάνω από την υγεία των πολιτών. Οι παπάδες της χώρας σε ένα κρεσέντο ανυπακοής έδειξαν και πάλι πως αυτοί είναι το πραγματικό αφεντικό της χώρας. Από την άρνηση να φορέσουν μάσκες και να συμμορφωθούν στους κανόνες υγιεινής, μέχρι τις συστηματικές παραβάσεις με κρυφές λειτουργίες σε πόλεις και χωριά και τη μαζική πρόσκληση των πιστών να αγνοήσουν τις οδηγίες της πολιτείας και να προσέλθουν στους ναούς.


Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τράγους που εχθρεύονται ανοικτά όποιον δεν πιστεύει στα παραμύθια τους και πολεμάνε με λύσσα οποιαδήποτε προσπάθεια της κοινωνίας να προχωρήσει μπροστά. Στην επανάσταση του 21 κατά της επανάστασης, στο πόλεμο του 40 με τους Γερμανούς ,στη χούντα με τους Συνταγματάρχες. Η εκκλησία πάντοτε ήταν με τους κατακτητές, τους ισχυρούς, τους καταπιεστές. Ποτέ δεν στάθηκαν δίπλα στο λαό με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ανέκαθεν κοίταζαν το ατομικό τους συμφέρον, χρησιμοποιώντας πάντοτε σαν μανδύα το «λόγο του θεού». Έτσι και αυτή τη φορά ,σε πείσμα των δυσοίωνων προβλέψεων που επισήμαιναν Ιατροί και Λοιμωξιολόγοι, αυτοί επέλεξαν να αγνοήσουν τη δημόσια υγεία για να μην χάσουν τα λεφτά που θα άφηναν οι πιστοί στους ναούς τις ημέρες των εορτών.


Δυστυχώς έτσι ήταν πάντοτε. Εκμεταλλεύονταν την πίστη και την αμάθεια του κόσμου, για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα κατά το δοκούν. Δεν έχουμε πρόβλημα με τη πίστη του ατόμου, έχουμε όμως θέμα με όσους συνωστίζονται κατά δεκάδες για να φιλήσουν την ίδια εικόνα και έπειτα να κατεβάσουν τη μάσκα για να γλείψουν όλοι απ το ΙΔΙΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ. Αυτό έγινε για άλλη μια φορά στις 6/1 κατά την γιορτή των Θεοφανείων, σε δεκάδες ναούς ανά την Ελλάδα, με την ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΉ συνενοχή της Πολιτείας και του Κράτους. Βασικός υπεύθυνος της επικείμενης εξάπλωσης του Ιού ή του 3ου κύματος της πανδημίας όπως το χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, θα είναι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΕ.


Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε συμβολικά με μπογιές στον ναό του Αγίου Μηνά στο κέντρο του Ηρακλείου. Η επικίνδυνη και συνεχιζόμενη στάση που υιοθετεί η Εκκλησία αγκαλιά με την κυβέρνηση δεν θα μας βρει συνένοχους . Είμαστε απέναντι και θα το δηλώνουμε σε κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο.


ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΣ - ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ –ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή αλλιώς ΑΝΑΡΧΙΑ.


ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΟΙ

https://athens.indymedia.org/post/1609759/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια

ΒΟΜΒΑ” ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ Last updated  Ιούλ 28, 2021 Ο καθηγητής τ...