Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

Λινού: "Οι Ιερείς να επικοινωνούν με τους πιστούς ποιοί θα εκκλησιαστούν "


H επιδημιολόγος κυρία Αθηνά Λινού η οποία είχε ταχθεί υπέρ της Θείας Κονωνίας , χαρακτήρiσε θετικά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τους ναούς.Ωστόσο , μιλώντας στο ΟΠΕΝ άνοιξε ένα άλλο θέμα..Αυτό της επιλογής των πιστών. Όπως είπε καθε ναός θα πρέπει να βρει τρόπο να ειδοποιήσει τους ενορίτες ποιοί θα πάνε πρώτοι και ποιοί θα ακολουθήσουν.Το θέμα των εκλεκτών ήδη απασχολεί τους τοπικούς ναούς καθώς συνολικά σε περίπτωση που γίνει και δεύτερη Λειτουργία θα πρέπει να επιλεγούν 50 άτομα όταν είναι χιλιάδες αυτοί που θέλουν να εκκλησιαστούν.

Σε χώρες της Ευρώπης οι υπεύθυνοι των ναών καταγράφουν όσους θέλουν να εκκλησιαστούν και τηρούν σειρά προτεραιότητας κα καταχωρούν τα στοιχεία τους.Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί στη χώρα μας αλλά είναι βέβαιο οτι οι μητροπόλεις θα αναζητήσουν τρόπο να μην προσεγγίζει τον ναό μεγάλος αριθμός των πιστών γιατί τότε υποχρεωτικά θα γίνει επιλογή. Ακόμη οι μητροπολίτες δεν θέλουν να δούν φαινόμενα με ουρές πιστών ξημερώματα έξω από τους ναούς.

Δείτε μετά το 7.30 λεπτό
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια

ΒΟΜΒΑ” ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ Last updated  Ιούλ 28, 2021 Ο καθηγητής τ...