Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020

Δημητριάδος : έκκληση στον Πρωθυπουργό να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα


Έκκληση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε προ ολίγου μέσω της ΕΡΤ1 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος «να πάρει την ευθύνη στα χέρια του και να δώσει τη χρυσή τομή, ώστε να πάμε ενωμένοι όλοι να γιορτάσουμε Χριστούγεννα!». Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε πως πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να γίνει αυτό που γίνεται και σε άλλες χώρες, αναφέροντας δε το παράδειγμα της Γερμανίας, όπου το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας όρισε οι πιστοί στις εκκλησίες να είναι ανάλογα με τα τετραγωνικά τους.  

«Ούτως ή άλλως οι πιστοί την Πρωτοχρονιά είναι ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν ορισμένοι που θέλουν να αρχίσουν το νέο έτος στην εκκλησία με τον Χριστό. Αύριο θα συνεδριάσει η ΔΙΣ. Περιμένουμε όλοι την απόφασή της. Θα τηρήσουμε ό,τι πει η Ιερά Σύνοδος. Πριν από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, όμως, ελπίζω σήμερα ο Πρωθυπουργός να πάρει την ευθύνη και να βρει την χρυσή τομή. Να πάμε ενωμένοι όλοι να γιορτάσουμε Χριστούγεννα. Να νιώσουμε τι σημαίνει Χριστούγεννα», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων.

Πηγή :orthodoxianewagency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια

ΒΟΜΒΑ” ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ Last updated  Ιούλ 28, 2021 Ο καθηγητής τ...