Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

Έκτακτο :Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Δεν μπορω να αλλάξω γνώμη στον Μόρφου


Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» του ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι θα συζητηθεί το θέμα της απαγόρευσης της παρουσίας πιστών στις Εκκλησίες στην Ιερά Σύνοδο την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι τότε θα πρέπει οι λειτουργίες να γίνονται χωρίς πιστούς.

Πρόθεση του Αρχιεπισκόπου είναι να συζητήσει με την Κυβέρνηση το θέμα των απαγορεύσεων και να συνεχίσουν οι Εκκλησίες να λειτουργούν με πιστούς, αλλά κάτω από αυστηρό πρωτόκολλο. Μέχρι όμως να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, υποστήριξε, θα πρέπει οι ιεράρχες να υπακούσουν στα διατάγματα της Κυβέρνησης.

Σε σχέση με τη συμπεριφορά των Μητροπολιτών που αντιδρούν στις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε ότι «η Εκκλησία δεν χρειάζεται παλικαρισμούς» και αποκάλυψε ότι έχει επικοινωνήσει με τον Μητροπολίτη Μόρφου, αλλά δεν μπορεί να τον μεταπείσει.

Αναφορικά με τις επαφές, που είχε με τον Πρόεδρο, πριν την ανακοίνωση των μέτρων, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος τον ενημέρωσε ότι από τη στιγμή που συγκεκριμένοι ιεράρχες δεν υπακούν, δεν του μένει άλλη επιλογή.

«Όταν δεν πείθονται κάποιοι ιερείς και κάνουν αγρυπνίες μετά τις 9, που υπάρχει απαγόρευση και επιμένουν να μην βάζουν το αντίδωρο σε σακουλάκι, όπως είναι οι οδηγίες, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε απαγορεύσεις», δήλωσε ότι του είπε ο Πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια

ΒΟΜΒΑ” ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ Last updated  Ιούλ 28, 2021 Ο καθηγητής τ...