Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΤΡΑ: Τρόμαξε από κορονοϊό ο παπάς και δεν άφηνε τον κόσμο να μπει στην κηδεία!

ΠΑΤΡΑ: Τρόμαξε από κορονοϊό ο παπάς και δεν άφηνε τον κόσμο στην κηδεία! Μόνο τη χήρα! Απ'έξω… και τα 3 παιδιά του εκλιπόντος!

Φοβήθηκε ο παπάς τον κορονοϊό… και και δεν πήγαινε ούτε στο σπίτι να διαβάσει τον νεκρό! Ολα συνέβησαν σε χωριό της Δυτικής Αχαϊας. Χθες έφυγε από την ζωή ο αγροφύλακας και η χήρα του μαζί με τα τρία του παιδιά κάλεσαν τον ιερέα να “διαβάσει” τον νεκρό γύρω στα μεσάνυχτα. Ο παπάς αρνήθηκε. 

Σήμερα επρόκειτο να γίνει η κηδεία στις 11 το πρωί και ήδη είχε ειδοποιηθεί η Μητρόπολη για το ότι ο ιερέας του χωριού αρνείτο να διαβάσει τον νεκρό και έτσι θα κατέφθανε στο χωριό και ο π. Ανδρέας από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος. Οι συγγενείς του νεκρού έφθασαν στις 10.30 το πρωί στην εκκλησία, όμως η πόρτα ήταν κλειστή. 

Ο παπάς έβαλε το φέρετρο μέσα, και έμεινε μόνος του με την παπαδιά. Ολοι οι άλλοι, η χήρα, τα τρία παιδιά του εκλιπόντος και οι συγχωριανοί συγγενείς και φίλοι (γύρω στα 50 άτομα)… απέξω! Τελικά στις 11 έφθασε ο π. Ανδρέας. Οι πόρτες του ναού άνοιξαν για να τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ μέσα στην εκκλησία επέτρεψε ο παπάς του χωριού να μπει μόνο… η χήρα! Τα παιδιά του και οι άλλοι… απέξω, ενώ δεν υπήρχαν καν μεγάφωνα! Το γεγονός σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ενώ προφανώς ο ιερέας της εκκλησίας είδε πολύ κόσμο …. και αποφάσισε να τηρήσει τα μέτρα για τον κορονοϊό! Ολο το χωριό πάντως έχει αναστατωθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Μητροπολίτης Πατρών : Για τις πυρκαγιές στην Αχαΐα ~Λύπη και αποτροπιασμός

Η ανακοίνωση: Ἐκφράζομε τήν βαθυτάτη λύπη μας καί τόν ἀποτροπιασμό μας γιά τίς καταστροφές ἀπό τίς πυρκαγιές πού χέρια ἀσυνείδητ...