Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

Μια οφειλόμενη απάντηση για τον Αγιασμό και τους αρνητές του.


Και ξαφνικά από χτές που βρέθηκε όπως λένε θετικός στον covid-19 ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ξεκίνησε και ο εμπαιγμός του Αγιασμού από γνωστούς κ άγνωστους πολέμιους της εκκλησίας. Ο λόγος; Το βίντεο που είχε αναρτήσει ο Σεβασμιώτατος στο οποίο τονίζε ότι το καλύτερο φάρμακο προστασίας των πιστών από τον ιό είναι ο Αγιασμός, μάλιστα είχε προτρέψει τους πιστούς να πίνουν κάθε μέρα και να ψεκάζουν το πρόσωπό τους κάθε πρωί. Ευκαιρία βρήκαν λοιπόν να εξαπολύσουν για ακόμη μια φορά τα βέλη τους και να δείξουν την εμπάθειά τους με ειρωνικά σχόλια ότι τελικά το φάρμακο του Μητροπολίτη δεν προστάτευσε ούτε τον ίδιον ούτε έχει καμία ιδιότητα. 

 Θα θέλαμε να απαντήσουμε σε όλους αυτούς με τα λόγια του Αγίου Λούκα του Ιατρού που έλεγε χαρακτηριστικά:

 "Με την πείρα από τις παρατηρήσεις στους ασθενείς μου σας λέω «Πίνετε πολύ Αγιασμό. Αυτό σας το λέω σαν γιατρός, όχι σαν πνευματικός» 
Σε αυτό το σημείο να θυμήσουμε και το περιστατικό με τον Άγιο Παϊσιο. 

Ο Γέροντας Παΐσιος σ’ ένα παιδί πού το πείραζε ο δαίμονας, ξέροντας ότι δε θα πιει τον Αγιασμό, του έδωσε να φάει γλυκά για να διψάσει καί μετά του έδωσε νερό να πιει, στο όποιο έριξε καί Αγιασμό. Μόλις τον ήπιε άρχισε να φωνάζει: «Αυτό το νερό με καίει! Τί έχει μέσα;». 

Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης επίσης έλεγε.

«ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟ!
“Κάθε πρωί, να πίνετε παιδιά μου αγιασμό. Πολύ αγιασμό. Να ρίχνετε οι νοικοκυρές λίγο και στα φαγητά την ώρα που μαγειρεύεται “.
Το πρωί λένε οι ειδικοί, ότι είναι καλό όταν ξυπνάμε, να πίνουμε ένα ποτήρι νερό. Καλό λοιπόν είναι ,όταν το πρωί γεμίσουμε το ποτήρι μας με νερό, να ρίχνουμε μέσα σ αυτό και λίγο αγιασμό . Αμέσως θα έχουμε ένα ποτήρι γεμάτο αγιασμό.

Με τον Μεγάλο Αγιασμό έχουμε ένα ισχυρό θεραπευτικό μέσο – φάρμακο, διδόμενο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Με τον ραντισμό ή την πόση του εκδιώκονται από τις καρδιές μας αλλά και από κάθε τόπο τα πονηρά πνεύματα, οι δαιμονικές φαντασίες και οι αισχροί λογισμοί, θεραπεύονται ή ανακουφίζονται άνθρωποι με ασθένειες και δίδεται ψυχική και σωματική υγεία.

Όλοι όσοι τον δέχονται με πίστη παίρνουν αγιασμό, θεραπεία και ευλογία. Γι’ αυτό μπορεί μεν να φυλάσσεται στο σπίτι με επιμέλεια και ευλάβεια, όμως θα πρέπει να χρησιμοποιείται και να πίνουν απ’ αυτόν οι πιστοί σε καιρό ασθένειας, δυσκόλων προβλημάτων ή για την αποτροπή της βασκανίας και κάθε σατανικής ενέργειας, και φυσικά για να αγιάσουν τους οίκους, τα χωράφια και τις περιουσίες τους

- Σταματήστε λοιπόν να τα βάζετε με τον Αγιασμό γιατί δεν σας πιστεύει κανείς. Οι μόνοι που τον πολεμάνε είναι οι δαιμονισμένοι. Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται κατ' οίκον δεν χρειάστηκε καμία νοσηλεία και ο Αγιασμός θα τον προστατέψει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια

ΒΟΜΒΑ” ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ Last updated  Ιούλ 28, 2021 Ο καθηγητής τ...