Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Χρυσοχοΐδης από την Πάτρα: Τιμήστε τον Αγίον Ανδρέα από το σπίτι σας


Να τιμήσουν τον Άγιο Ανδρέα από το σπίτι κάλεσε τους Πατρινούς ο Υπουργός δημόσιας τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την Πάτρα που βρέθηκε σήμερα. 

Η Πάτρα θα τιμήσει τον Πολιούχο της με την ίδια ευλάβεια αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, όχι 99,9% γιατί και ένας και δύο και λίγοι μπορούν να μολύνουν τους πολλούς, μπορεί να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμούς που δεν αντέχουμε. Είμαι εδώ γιατί πρέπει να είμαστε εδώ. Η Αχαΐα όπως και οι όμοροι Νομοί έχουν μια ανησυχητική αύξηση που δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Την κατάσταση την αντιμετωπίζουμε, όμως οι δυνάμεις δεν είναι αστείρευτες και τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι πλέον περιορισμένα. Είδα αποφασισμένους ανθρώπους να τα δώσουν όλα για τη ζωή των συνανθρώπων. Ζητώ από όλους να έρθετε στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας, να μην αρρωστήσει ο ίδιος και τους άλλους, δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι».

Η συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πατρών

Μετά την σύσκεψη ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως, με τον οποίο συζήτησε το θέμα του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.

«Να βγούμε αλώβητοι από αυτή την περιπέτεια», τόνισε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή του κλήρου και προσωπικά του Μητροπολίτη για τον περιορισμό της πανδημίας. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Είμαι σίγουρος Σεβασμιώτατε γιατί η προσπάθεια που κάνει όλος ο Ελληνικός λαός. Οι θυσίες που γίνονται για να αντιμετωπίσουμε τον επικίνδυνο αυτό ιό, θα έχουν αποτέλεσμα και στο τέλος πιστεύω θα νικήσουμε. Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της κυβέρνησής μας διότι συμβάλλετε πάρα πού σημαντικά και εσείς και ο κλήρος στο να περιορίσουμε την πανδημία και τον κορωνοϊό. Οι τελευταίες σας δηλώσεις με αφορμή την εορτή του Αγίου Ανδρέα είναι πάρα πολύ σημαντικές και θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το γεγονός ότι η συμβολή σας είναι τόσο σημαντική».

Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό για πρώτη φορά θα υπάρχουν πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας έξω από τον Ιερό Ναο.Να θυμηθούμε τα λόγια του Κυβερνητικού εκπροσώπου που δήλωσε μεσα στην Εβδομάδα: "Να μην γίνει η Πάτρα Θεσσαλονίκη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια

ΒΟΜΒΑ” ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ Last updated  Ιούλ 28, 2021 Ο καθηγητής τ...