Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

Η ντροπή της δημοσιογραφίας προς τους ηλικιωμένους.

Εσύ καλέ μου ρεπόρτερ που ειρωνεύσαι τους ηλικιωμένους...


 Kαλοί μου ρεπόρτερ..το να ειρωνεύεστε ηλικιωμένους, που με τον κωδικό Β6-Άσκηση, βγήκαν και περπάτησαν για να ξεσκάσουν, και να δούν λίγο τον κόσμο φορώντας την μάσκα και παίρνοντας ένα κάφε για να τον πιούν στο παγκάκι..και μετά να γυρίσουν στο σπίτι να φάνε και να κοιμηθούν ελπίζοντας ότι αύριο θα'ναι καλύτερα τα "πράγματα".....το να τους ειρωνεύεστε λέω, δεν σας κάνει "καλύτερους επαγγελματίες".

Σίγουρα κάνατε αυτο που σας παρήγγειλε ο αρχισυντάκτης σας....αλλα ξεχάσατε την ενσυναίσθηση...την απενεργοποιήσατε μάλλον.
Ζητάτε απο τους γέροντες, να μιλάνε σε κινητά, να βλέπουν τηλεόραση, ή μήπως Νetflix; ή πορνό;
Τους ζητάτε να προστατευτούν απο τον Κόβιντ που κολλάει στον δρόμο και κάτω απο τα δέντρα ενος πάρκου...αλλα δεν τους προστατεύετε απο την μεγάλη θλίψη, μιας "πηγμένης ζωής".

Μακάρι ολοι να'χανε κήπους και μπαλκονάρες. Αλλα πολλοί μένουν σε ισόγεια, υπόγεια, και σε ακάλυπτους, πολλές γυναίκες, δεν θέλουν πια άλλο να βλέπουν συνταγές, και να μαγειρεύουν συνεχώς "εξυπνα φαγητά trendy μαγείρων".
Δεν θέλουν να βλέπουν GNTM, 
BIG-BROTHER  και αλλα ρεαλιτάκια.
Θέλουν να περπατήσουν.

Αντί να βρούμε μια φόρμουλα για αυτο...μια πρόταση έστω..να το κάνουν με προστασία..τους πνίγουμε στα δυάρια τους...με δόλωμα τον φόβο.
Ξέρετε..καλοί μου ρεπόρτερ, πολλοί που δεν θα αρρωστήσουν σωματικά, θα βάλουν εναν ιό στο κεφαλι τους..που λεγεται "αποκαρδίωση".
Δεν εχει εμβόλιο για αυτον.

Οι φαρμακευτικές δεν θα ανεβάσουν εξαιτίας του τις αξίες των μετοχών τους.
Εμείς, εγώ και εσεις, δουλεύουμε απο το σπίτι, μπαίνουμε στους διαδρόμους των "ψηφιακων κοσμων", μιλάμε με φίλους.....νιώθουμε ότι κάτι κάνουμε (που πολλές φορές δεν κάνουμε)...αυτοί ..αυτη "η τρίτη ηλικια"..που ζούσε μεσω των παιδιών της, που τράφηκε με την αίσθηση οτι στα γηρατειά κάτι ωραίο και ησυχο θα συμβεί ωστε να ξεκουραστούν απο την ζωή...
Αυτη η ηλικία, θέλει λίγο περπάτημα χέρι με χέρι το ζευγάρι, να κοιτάξουν λίγο τον ουρανο, τα σπιτια, εναν άνθρωπο, να κλάψουν βρε αδελφέ, αλλα οχι το "κλαμα των τεσσάρων τοίχων"...ουτε "η σιωπή του ταβανιου".....αλλά το κλάμα που δροσίζει τα μάγουλα, καθως τα φυσά ο αερας.

"Συμπληρώνουν το Β6 και αντί για άσκηση, περιφέρονται ασκόπως"...είπατε κύριε δημοσιογράφε;
Όχι. Περιφέρονται για σοβαρό σκοπό. Για να μην απορροφηθούν απο το πηγάδι. Ξέρεις ποιό δημοσιογράφε;
Αυτο που ένιωσες και εσυ, οταν σε απολυσαν αδίκως, οταν σου ειπανε τι να πεις, οταν κατάλαβες οτι εξυπηρετείς συστήματα.
Εσυ μπορεί να πήρες το ζαναξάκι σου για να αντέξεις.
Θέλεις να δώσεις και σε αυτούς το ιδιο;
Δεν μιλώ για τις "στενές επαφές". Μιλώ για την ειρωνεία σου, να βλέπεις 2 ηλικιωμένους να περπατούν, χέρι χέρι, μασκοφόροι, έχοντας στην τσεπη το Β6, και αντι να συγκινεισαι, ειρωνευεσαι.
Μεγάλε είρωνα της ζωής σου.
Καληνύχτα κοσμε!
Και καλο εξ-ημερωμα.!!!

Γιαννης Α. Μαλταμπες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια

ΒΟΜΒΑ” ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: Η Εκκλησία στην εγκύκλιο λέει ψέματα για τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ Last updated  Ιούλ 28, 2021 Ο καθηγητής τ...